En Resa För Livet... 8 oktober 2019

Vi påbörjade PT-utbildningen redan under sommaren och nu är vi mitt uppe i den, ett gäng på 10 underbara personer med olika bakgrund, i olika åldrar, med ett genuint intresse för träning och människor. Alla arbetar flitigt och har siktet inställt på att inom någon månad visa prov på teoretisk och praktisk kunskap och få tilldelat oss titeln Licensierad Personlig Tränare. Det är en intensiv och krävande tid så det kräver time management på hög nivå för att hinna med allt i vardagen.

Jag har arbetat med träning och friskvård i över 20 år och kan en hel del om det. Men nu har jag chansen att lära mig allt det där som jag egentligen har velat kunna under dessa 20 år, och dessutom på latin!
 
Det är visserligen spännande vad vi lär oss, det är härligt med all träning, och det är ett bra utbildningsupplägg. Men allt detta hade jag liksom väntat mig och sett fram emot. Vad jag inte hade räknat med är den fantastiska gemenskapen vi har i gruppen (friends for life). Inte heller hade jag räknat med den inre resan jag nu går igenom som inte bara handlar om träning utan om livet och självinsikter och funderingar om förändringar jag kan göra – om jag vill.
 
Att ryckas från invanda rutiner, cykla 45 minuter i ottan till utbildningslokalen, lära sig om hur kroppen fungerar och reagerar i olika situationer får i alla fall mig att reflektera över vad som är viktigt i livet. Helt oförutsett håller jag på att växa som människa, men det är väl oftast då det händer, oförutsett!