Träna hemma... 2 juni 2016

Jag trivs i gymmiljön och har alltid gjort det. Känns som hemma. Inte konstigt då att jag hållit mig kvar i branschen i så många år, och jag fortsätter. Men de senaste åren har jag också  upptäckt att träning är härligt även utanför gymvärlden. I vardagsrummet, tillsammans med barnen som  ”lektränar”, eller medan de sysslar med annat, eller
sover - då passar jag på. Funkar utmärkt! Både tidseffektivt och praktiskt. Du har närhet och gemenskap med barnen men inte minst visar du dig som en god förebild för dem genom att träning är viktigt/roligt/självklart.

Med några enstaka redskap går det att få en allsidig träning, likvärdig vad du kan uppnå på gymmet. Lyckligtvis finns det ett oändligt antal övningar att göra hemma för att komma åt alla muskelgrupper, och inte behöver de vara avancerade heller. Jag låter gärna hemma-träning och gym-träning komplettera varandra.
 
Motivationen då? Jo, när jag tränar hemma brukar jag föreställa mig att jag håller ett pass inför ett hav av människor som alla sprudlar av träningsenergi, kanske på en stor arena. Vad motiverar dig till att träna när du inte har en instruktör som peppar?