Träning till häst... 3 augusti 2016

Tänk, det är över 20 år sedan jag red, och jag menar på riktigt, där man verkligen jobbar med hästen. Visst har jag varit på turridning några enstaka gånger efter det, men senast var nog ändå över 10 år sedan.
 
I torsdags var det dags, jag skulle rida fritt i en timme. Först en skogstur med barnen som fick rida på en shettis. Barnen har ingen ridvana sedan tidigare och lyckligtvis vi fick världens lugnaste och snällaste lilla ponny, och barnens upplevelse blev en succé.
 
När det var min tur och jag satte upp på ”min” stora häst kändes det som igår. Jag red ut på gräsheden och satte igång. Som att cykla, alltså att jag kom ihåg vad man ska göra. Jag jobbade på med skänklar, händer och hållning och blev riktigt svettig och trött. Hästens intresse var dock svagt, jag tror den tyckte det var onödigt med ett träningspass i denna värme och med alla envisa hästflugor.
 
Men vilket roligt träningspass! Slutkörd och lycklig hoppade jag av hästen och lät min dotter få skritta den lilla biten tillbaks till stallet.
 
Dagen efter kom den – BAM – träningsvärken. I hela kroppen. DEN hade jag ju glömt!