Varför träna?... 21 maj 2016

Det finns så mycket som är bra med att träna!

När du tränar regelbundet blir du piggare och gladare, dessutom känner du dig mentalt starkare av att vara i fysisk form.


Många upplever stress i vardagen och genom att anstränga oss fysiskt motverkar vi att stressens negativa överskottsenergi samlas på hög vilket annars både sänker vårt immunförsvar och gör oss spända och lättfrustrerade.   

Även om jag ofta pratar om träning så menar jag egentligen fysisk ansträngning, rörelse, eller t.o.m. rörelseGLÄDJE. Lyckligtvis finns så många sätt att skapa rörelseglädje och samtidigt få alla positiva effekter, att det finns något för alla att själv hitta sin variant som man gillar. 

Själv känner jag mig glad och tacksam för min fantastiska kropp som klarar av så mycket, oavsett utseende och vikt. För ett tag sedan såg jag ett underbart citat på FB som så väl förklarar hur jag ser på träning; "Träna för att du älskar din kropp, inte för att du hatar den".

Visst är den fantastisk? Precis så!